WTGV

Ken je iemand in je omgeving die gokverslaafd is? Of worstel je zelf met een (mogelijke) gokverslaving? Dan kun je terecht op de website van de WTGV. Op deze pagina vertellen we wat meer over dit initiatief.

Wat is de WTGV?

De WTGV (Werkgroep Werken tegen gokverslaving) is een Belgische organisatie die werd opgericht om zowel gokverslaafden als hun naasten te informeren, op te vangen en te begeleiden.

Wat is het doel van de WTGV?

Door het verstrekken van informatie wil de WTGV de kennis over kansspelen, gokverslavingen, verslavingszorg en preventie vergroten en zo mensen helpen om op een verantwoorde, gezonde manier om te gaan met deze zaken. Daarnaast willen ze hulp bieden aan gokverslaafden en hun naasten en hen laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Hoe biedt de WTGV hulp?

De website van de WTGV is een kennisbank met uitgebreide informatie op het gebied van gokken, kansspelen en verslaving. Hoe komt een gokverslaving tot stand? Wat kun je doen om een gokverslaving te voorkomen of (verder) te ontwikkelen? Hoe kom je ervan af? En wat kun je doen om een gokverslaafde in je omgeving te helpen? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die op de website beantwoord worden. Ook de aan kansspelen gerelateerde wet- en regelgeving in Nederland en Belgiƫ komt uitgebreid aan bod. Daarnaast kan men op de site terecht voor contactgegevens van Nederlandse en Belgische instanties die verdere hulpverlening kunnen bieden. Hierbij kun je denken aan klinieken voor verslavingszorg, zelfhulpgroepen, de Anonieme Gokkers en de Kansspelcommissie.