AGOG
Gokverslaafden kunnen niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in hun omgeving in problematische situaties brengen. AGOG is een organisatie die hulp biedt aan mensen met gokproblemen en hun naasten. Op deze pagina vertellen we wat meer over deze stichting en wat ze zoal doen.
Het ontstaan van de AGOG
Geïnspireerd door de Anonieme Alcoholisten (AA) ontstond in 1957 een soortgelijke beweging voor gokverslaafden in de Verenigde Staten: Gamblers Anonymous. Deze zelfhulpgroep was de voorloper van de Anonieme Gokkers (AG) in Nederland. Niet lang daarna kwam er ook een zelfhulpgroep voor mensen met gokverslaafden in hun omgeving: de Omgeving Gokkers (OG). In 1991 gingen meerdere AG en OG groepen samen in een overkoepelende organisatie genaamd Stichting AGOG Nederland. Inmiddels is de AGOG uitgegroeid tot de grootste Nederlandse zelfhulporganisatie voor gokverslaafden en hun naasten.
Wat doet de AGOG zoal?
Er zijn inmiddels in heel Nederland AGOG afdelingen te vinden. Elke afdeling bestaat in principe uit een AG groep en een OG groep, welke waar nodig met elkaar samen werken. Naast het verstrekken van diepgaande informatie over kansspelen, de kansspelwet en gokverslavingen, biedt de stichting hulp in de vorm van groepsbijeenkomsten voor zowel gokverslaafden als voor de mensen in hun omgeving. Deze worden begeleidt door ervaringsdeskundigen. Op de website zijn de verschillende locaties van de groepsbijeenkomsten te vinden, waar je je direct kunt aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek; er zijn geen wachtlijsten om deel te kunnen nemen. Daarnaast is er op de website een telefoonnummer te vinden voor degenen die dringend behoefte hebben aan hulp.